Erard Verzekeringen noodnummer

 
Erard Verzekeringen nv is sinds 1945 actief als onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Wat moet u doen bij een verkeersongeval ?

 
 
 
 

Een verkeersongeval ? Wat nu ?!

Bel vanop de plaats van het ongeval naar het telefoonnummer welke vermeld staat op de groene verzekeringskaart. 24 uur op 24, 7 dagen op 7 staan specialisten van de maatschappij ter beschikking om u met raad en daad bij te staan. Ze kunnen u helpen met het invullen van het aanrijdingsformulier, het aanstellen van een depanneur voor het wegslepen van uw voertuig naar een garage, het zoeken van een erkende hersteller, .. . Ook de politie kan opgebeld worden.  En tenslotte zijn ook wij bij schade bereikbaar op het gsm-nummer 0473/57.57.57 .

Te onthouden aanvullingen !

- Zorg ervoor dat u steeds een aanrijdingsformulier in de wagen hebt. U kan zo'n formulier gratis opvragen bij de politie of op ons kantoor. Vergeet ook geen balpen in de wagen bij te houden ? En eventueel een stukje krijt om de posities van de wagens na ongeval aan te duiden ? Velen hebben ook een digitaal fototoestel of gsm waarmee foto's genomen kunnen worden. Neem dan zeker voldoende foto's van de situatie, de verkeersborden in de omgeving, de schade aan de wagens, .... Hoe meer foto's er zijn, hoe beter we een beeld kunnen vormen van het ongeval.

- Teken nooit een foutief ingevuld aanrijdingsformulier. Dit kan nadien niet meer gewijzigd worden! Lees het dus goed na alvorens te ondertekenen. Neem er ruimschoots uw tijd voor. Vooral de kruisjes en de tekening zijn van zeer groot belang. Wanneer u twijfelt bij het invullen, vraag dan zeker raad aan de politie of de verzekeringsmaatschappij. U hoeft dat formulier trouwens niet te tekenen. U kan steeds weigeren. De politie maakt in zo'n geval een PV op en zet bv de verklaringen van beide partijen op papier. Ook daarmee kan het ongeval geregeld worden.

- Wanneer het voertuig door het ongeval in België te zwaar beschadigd is om verder te rijden, kan u beroep doen op de depannagedienst van de maatschappij. Bel naar het nummer op de groene verzekeringskaart en vraag om zo'n depannage. Bel dus nooit zelf naar de depanneur ! Dan moet u die namelijk zelf betalen. Bel dus eerst naar de maatschappij, dan zullen zij de depanneur aanstellen en ervoor zorgen dat u op gratis takeling van uw voertuig in België mag rekenen.

- Hou er rekening mee dat er na ongeval niet standaard een vervangwagen ter beschikking zal zijn. Dit is er enkel voor klanten welke een optionele bijstandsverzekering of pech onderweg met vervangwagen afgesloten hebben. Bij een ongeval in recht is het zeker niet zo dat de tegenpartij u zomaar een vervangwagen zal geven of vergoeden. Als eventuele oplossing kan u voor een erkende hersteller kiezen. Die zal als vorm van service voor zijn klant een vervangwagen aanbieden. Bespreek dit dus op voorhand met uw hersteller of garagist ! Zo'n gratis vervangwagen is een belangrijk element om al dan niet voor een bepaalde garagist te  kiezen. Natuurlijk kan u ook op zeker spelen en kiezen voor een verzekering pech onderweg met optie vervangwagen.

- De regeling van een verkeersongeval loopt niet altijd van een leien dakje. Enkele voorbeelden: De tegenpartij kan zijn aansprakelijkheid betwisten en beweren dat hij zelf in recht is. De tegenpartij kan een buitenlander zijn waardoor er met een internationaal schaderegelingsbureau gewerkt moet worden. Misschien is die tegenpartij zelfs niet verzekerd of pleegt hij vluchtmisdrijf ? ... Allemaal moeilijke situaties welke helaas dagelijks voorvallen. In zo'n gevallen kan de regeling van het ongeval vele maanden of jaren duren. Wij zullen als uw makelaar ons uiterste beste doen, maar het is en blijft de in fout zijnde tegenpartij  welk de schadevergoeding moet betalen. Het is dus niet uw eigen verzekering welke uw schade zal vergoeden. Dit is vereenvoudigd en samengevat uitgelegd, maar is wel belangrijk om te onthouden. Het kan namelijk een reden zijn om te kiezen voor een omnium, een bestuurderspolis, ... . Overweeg het goed en denk aan die vele schadegevallen met discussie waarbij de afhandeling jarenlang kan aanslepen. Een verwittigd man is er 2 waard ?

Erard helpt u bij het invullen van een aanrijdingsformulier

 

Uniek in België : De ERARD hobbytimerverzekering !

Hebt u al gehoord van de speciale Erard verzekering voor hobbytimers ?
Wagens zoals BMW Z3, Mazda MX5, Porsche 993, Ferrari 360, Lotus Elise, Mercedes SL, Aston Martin DB7, ... welke nog géén 25 jaar oud zijn, en dus nog géén oldtimer zijn, kunnen voor een jaarpremie BA van 205 euro verzekerd worden. Zonder beperkingen van kilometers, rijtijden, ... .

Hobbytimer aan 200 euro bijvoorbeeld bmw , maserati , porsche

Contact info

ERARD Verzekeringen nv
Nieuwe Kalsijde 5 b
8920 Langemark

Tel 057/48.57.57
Fax 057/48.71.51
E-mail info@erard.org

FSMA 13591

(Klik hier voor wegenkaart)

Development by Faromedia

  Brocom Fvf kwaliteitslabel voor Erard